hmm...:-)

Smysl života

25. 3. 2009 21:37

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Každý svůj smysl života hledá v něčem jiném. Někdo v rodině, jiný v cestování, další v kariéře a takto pokračovat můžeme ještě dlouho. Velká spousta lidí vidí smysl života ve své každodenní práci, další čekají, že ten pravý smysl teprve příjde a pak jsou možná ještě lidé, kteří si namlouvají, že jsou šťastní a spokojení, ale ve skutečnosti jim ten pravý smysl života schází.

Mnoho lidí dnes žije velice uspěchaně. Docela mě mrzí, že se občas neumíme zastavit. Ženeme se mnohdy za nesmyslnými cíli a přitom štěstí a radost z naplněného života je nadosah ruky.

Na mysl mi přichází citát: „Cesta je cíl“. Myslím si, že to by si měli lidé uvědomovat, vždyť k čemu kráčí? Čekají až na poslední minutu života, aby konečně nalezli cíl své cesty a zjistili proč nemohli být šťastní?

Přiznám se, že i já se občas zmítám mezi nesmyslnými cíli které vyznačuje například věta: „Odpočinu si a budu spokojená, až napíšeme tyto písemky.“ Pak si ale oprávněně kladu otázku, proč bych nemohla být šťastná právě teď? Vždyť písemky budou i později a to by znamenalo, že si nikdy neodpočinu a nebudu spokojená.

Dle mého názoru by si měli lidé užívat každého dne, jako by byl nejlepší v jejich životě. Neříkám tím, že by měli hodit starosti za hlavu a jen si užívat. Například moje maminka tvrdí: „Nejdřívě práce, potom zábava.“. Já k tomu jen dodávám, proč si i z té práce neudělat zábavu? Proč nebrat vše, co mě v životě potká jako jeho součást, umět to přijmout, řešit a vidět smysl v ponaučení a nových zkušenostech?

Až se naučíme vnímat věci jak jsou a umět je přijímat, dostane náš život smysl. Už to nebude jen nějaký den v týdnu, ale bude to nezapomenutelný den nezapomenutelného týdne. Potom platí také citát: „Cesta je cíl“ a náš život je naplněn a smysl nepostrádá, vždyť ten je ukrytý v životě a v síle každého okamžiku.

Zobrazeno 2323×

Komentáře

Marpefi

promiňte...tady je odkaz<br />
<br />
http://zivot-nazory.blog.cz/

Sněhurka

jéé no to je zajímavé:-) díky

Zobrazit 24 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková